Hoe werkt MEE?


We bespreken uw vraag.
Op sommige, eenvoudige vragen krijgt u direct antwoord. Als dat niet mogelijk is, neemt een consulent van MEE later contact met u op voor een afspraak. De consulent vraagt u om iemand mee te nemen naar de afspraak. Dit kan uw partner zijn, maar ook een goede vriendin, of de buurman. De consulent bekijkt tijdens dit eerste gesprek samen met u wat uw vraag of probleem precies is.


We helpen u om uw problemen zelf te lossen
. De meeste mensen kunnen meer dan zij zelf denken, is onze ervaring. MEE kijkt samen met u wat u nodig heeft om zelf verder te komen. We ondersteunen u waar nodig.


We kijken samen met u welke mensen in uw omgeving mee kunnen denken over oplossingen.
Zoals familie, vrienden, kennissen, buren of collega’s. Zij kunnen meehelpen aan oplossingen en u zorgen uit handen nemen. Hulp vragen is niet altijd makkelijk. Maar mensen die hulp vragen staan wél een stuk sterker. Onze consulenten bouwen daarom samen met u aan uw netwerk. We helpen u met het organiseren van bijeenkomsten met de mensen in uw netwerk en met een plan voor de toekomst. Als u meer hulp of ondersteuning nodig heeft, helpen wij u dat te regelen.


De inzet van MEE:

  • is voor u gratis en u heeft geen verwijzing nodig.
  • is onafhankelijk. MEE werkt onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.
  • duurt zo kort mogelijk. We werken zó dat u zo snel mogelijk zelf weer verder kunt.
  • voorkomt nieuwe problemen. MEE neemt u geen zaken uit handen als het niet nodig is, maar helpt u om problemen zelf op te lossen. U bent daardoor beter opgewassen tegen eventuele nieuwe problemen. Omdat we vaak ook de mensen in uw omgeving bij uw vraag betrekken, vindt u in de toekomst makkelijker en sneller steun van de mensen om u heen.